Izspēlēta novada teātru skate

Izspēlēta novada teātru skate

2018-05-14, 11.23
IMG 2570
FOTOGALERIJA

   Piltenes kultūras namā noslēgusies Ventspils novada amatierteātru iestudējumu skate, pasākumā piedalījās aktieri no 11 pagastiem. Iestudēti tika gan latviešu, gan ārzemju autoru darbi. Skates uzdevums ir veicināt amatierteātru māksliniecisko izaugsmi un kvalitatīvu attīstību, izvērtēt iestudējumu kvalitāti un režisoru darbu. Šogad skati vērtēja Latvijas Amatierteātru asociācijas valdes priekšsēdētāja Daina Kandevica un Saldus Tautas teātra režisore Inese Legzdiņa.

   Lūk, ko par redzēto skatē teica Saldus Tautas teātra režisore Inese Legzdiņa:
“Šogad Ventspils novada amatieru teātru skatei pieteikti 12 iestudējumi un galvenokārt priecē tas, ka izvēlēta laba dramaturģija. Tas ir tik svarīgi – apzināties,ka katrs amatieru teātris ir galvenais garīgās gaismas nesējs savā pagastā un tāpēc ir jādomā par savu skatītāju ne tikai smīdināšanu,bet arī par to, ar kādu jaunu atziņu, ar kādu iegūtu atbildi uz jautājumu skatītājs aizies majās. Svarīgi ir lai režisors zin, par ko viņš grib runāt no skatuves un atrast veiksmīgāko veidu, kā caur savu aktieri to izdarīt. Un tajā vislabāk palīdz pamatīga un dziļa lugas analīze, jo, tikai tad, ja aktieris zin, kas ir pamatā, par ko režisors grib runāt caur šo darbu ar skatītāju, tikai tad būs vēlamais rezultāts. Aktieris un režisors ir viens vesels organisms, kas darbojas roku rokā.

 Skatē pārliecinājāmies, ka arī latviešu dramaturģija ir dzīva, tiek spēlēta un režisori prot izlasīt no visa lielā piedāvājuma klāsta pa pērlei. Arī aktieru vidū katrā kolektīvā atrodama kāda pērle vai pērlīte un tās tika izvirzītas dažādām nominācijām, bet tas lai pagaidām paliek noslēpums līdz novembrim, kad tiks pasniegtas Ventspils novada Kultūras nodaļas balvas “Sapņu laiva 2018″.

   Katrs aktieru kolektīvs un režisors ir ieguldījis lielu darbu, lai tiktu līdz rezultātam. Dažiem tas izdevies labāk, dažiem vēl japiestrādā līdz gala rezultātam. Tomēr, kā katrā skatē, arī šoreiz ir visveiksmīgākie darbi.  Tie ir divi kolektīvi – Zlēku amatieru teātra kolektīvs ar izrādi  Ād. Alunāns “Mūsu pokāls” – režisore K. Zāle  ar ļoti labu režisora un  aktieru darbu, ārkārtīgi pārdomātu scenogrāfiju un Popes amatieru teātris ar izrādi A. Grīniece “Puķu brokastis” – režisore I. Kalniņa. Abas šīs izrādes izvirzītas skates “Gada izrāde 2018” zonas skatei.

   Pavisam nedaudz pietrūka Tārgales amatieru teātrim, lai tiktu tālāk, bet darbs arī ir ievērības vērts. Teātri Ventspils novadā ir varoši, spēlēt griboši un jānovēl nezaudēt šo degsmi un mīlestību uz teātri. Lai veicas!”.
Skates rezultāti

N.p.k.

Kolektīvs

Režisors

Punkti

Pakāpe

1.

Piltenes AT

Zane Pamše

38

2. pakāpe

2.

Ugāles AT „Ugāles drāma”

Iveta Pete

40

1. pakāpe

3.

Usmas AT „Suflē”

Sigita Dermaka

30

3. pakāpe

4.

Puzes AT

Iveta Pete

31

3. pakāpe

5.

Vārves AT „Vārava”

Valdis Šmēliņš

31

3. pakāpe

6.

Zlēku AT

Kristīne Zāle

46

Augst.   pakāpe.

Izvirzīts   Gada izrādei reģionā

7.

Ances AT

Vita Auziņa

39

2. pakāpe

8.

Tārgales AT “Tango”

Rita Grieze

44

1. pakāpe

9.

Popes AT „Teātrmīļi”

Ineta Kalniņa

45

Augst.   pakāpe.

Izvirzīts   Gada izrādei reģionā

10.

Užavas AT

Linda Sāmīte

37

2. pakāpe

11.

Ziru AT

Anita Pāvelsone

38

2. pakāpe

12.

Užavas AT „Spēlmanīši”

Vēsma Lode

36

2. pakāpe

 

Sīkdatnes

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto obligāti nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes.

Ja piekrītat šo papildu sīkdatņu izmantošanai, lūdzu, atzīmējiet savu izvēli:

Apstiprināt izvēlētās

Detalizētāka informācija par privātuma politiku un izmantotajām sīkdatnēm