Ekspozīcijā “Vētru muzejs” – tūkstošais apmeklētājs

Ekspozīcijā “Vētru muzejs” – tūkstošais apmeklētājs

2018-05-25, 07.30
7 Vetru muzejs Jurkalne

   Ventspils novada Jūrkalnes pagasta tautas namā iekārtotajā ekspozīcijā “Vētru muzejs” piefiksēts tūkstošais apmeklētājs – vēsturnieks Gunārs Silakaktiņš no Liepājas. Latvijas zemūdens kultūrvēsturiskā mantojuma ekspozīciju atvēra pagājušā gada 1. decembrī, bet pavisam drīz tiks reģistrēts 1500. apmeklētājs.

   “Vētru muzejs” atgādina nogrimušu burinieku, uz kura klāja var apskatīt dažādus priekšmetus un baudīt tēmai atbilstīgas skaņas un videoattēlus. Pludmalē atrastās un no jūras dzelmes izceltās senlietas novērtē gan grupas, kurās ir 30–50 cilvēku, gan atsevišķas personas – visbiežāk mazajās grupiņās ir četri interesenti.
   Ekspozīcijas vadītāja Inita Plēsuma viesus uzrunā ne tikai latviešu, bet arī krievu un angļu valodā. Daļa apmeklētāju, neviena netraucēti, apskata priekšmetus un iepazīstas ar informatīvajiem materiāliem, savukārt citi ļoti vēlas dzirdēt interesantus stāstus par to, kā lietas atrastas, kur tās agrāk izmantotas. Jaunieši īpaši aktīvi izmanto interaktīvo stendu, kurā atrodamas plašas ziņas par zemūdens kultūrvēsturisko mantojumu.
   “Vētru muzejā” var ierasties kopā ar četrkājainiem draugiem, jo tā ir suņiem draudzīga iestāde. Tiesa, viens no viņiem, izdzirdējis ekspozīcijā izmantotās skaņas, kas atgādina jūras šalkoņu, nobijies un paslēpies zem sola.
   Vasaras periodā “Vētru muzejs” būs atvērts ne tikai nedēļas nogalēs, bet arī darbdienās. Ja radīsies liela interese, ekspozīcija būs pieejama arī pirmdienās, paredzamais darbalaiks – no plkst. 11 līdz 17. Par jaunumiem “Vētru muzejā” var uzzināt Feisbukā (Vētru muzejs-ekspozīcija), ka arī sazinoties ar ekspozīcijas vadītāju Intu Plēsumu (tālr. 29448883).   

Sīkdatnes

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto obligāti nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes.

Ja piekrītat šo papildu sīkdatņu izmantošanai, lūdzu, atzīmējiet savu izvēli:

Apstiprināt izvēlētās

Detalizētāka informācija par privātuma politiku un izmantotajām sīkdatnēm