“Gudrinieku skola” viesojas Rīgā

“Gudrinieku skola” viesojas Rīgā

2018-03-01, 07.49

 

KPR NAP ESFx

   Tārgales pamatskola piedalās  Eiropas Sociālā fonda projektā “Atbalsts izglītojamo individuālo kompetenču attīstībai” (8.3.2.2/16/I/001). Šī projekta ietvaros skolā darbojas pulciņš “Gudrinieku skola”. 18. februārī šo pulciņu dalībnieki  nodarbībās apskatītās tēmas papildināja, dodoties ekskursijā uz Rīgu.   

 

IMG-20180218-WA0003IMG 1154
IMG-20180218-WA0009IMG 1154

    Apmeklējām Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzeju, kur talantīga gida pavadībā apskatījām visu muzeja kolekciju, piedalījāmies muzejpedagoģiskajā nodarbībā. Pēc tam, kad bijām iepazinuši medicīnas vēstures lappuses, apskatījuši senos ārstu kabinetus un izjutuši viduslaiku Francijas gaisotni, devāmies uz Rīgas Zooloģisko dārzu.
      Lai arī varētu domāt, ka ziemā tur ir mazāk, ko redzēt, mēs redzējām visus Zooloģiskā dārza iemītniekus. Pat graciozais zvēru karalis uz brīdi iznāca no savas mājvietas, lai veltītu mums nīgri samiegojušos skatienu un ar lepni paceltu galvu, izmetot nelielu līkumu, atgrieztos siltumā. Savukārt Tropu mājā mums bija lieliska iespēja piedalīties nodarbībā par maņām un sajūtām un pat sadraudzēties ar Madagaskaras prusaku un tūkstoškāji, kuri labprāt pastaigājās pa roku drosmīgākajiem no mums.
      Pēcpusdienā devāmies risināt atjautības uzdevumus mūsdienīgajās Kvestu istabās, kur, lai stundas laikā tiktu ārā no istabas, bija jāliek lietā atjautība, attapība un izdoma. Secinājām, ka šīm istabām ir ļoti dažādas grūtības pakāpes, tāpēc viena no komandām uzdevumus izpildīt nepaspēja – mazliet pietrūka laika.
     Mājupceļā vēl pārrunājām visu, ko bijām piedzīvojuši šajā piepildītajā dienā, un secinājām, ka tad, ja ir sajūta, ka gribētos šādu dienu atkārtot, cik drīz vien iespējams, tas nozīmē, ka ekskursija bija izdevusies!

IMG-20180218-WA0001IMG 1154
IMG-20180218-WA0013IMG 1154

Sīkdatnes

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto obligāti nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes.

Ja piekrītat šo papildu sīkdatņu izmantošanai, lūdzu, atzīmējiet savu izvēli:

Apstiprināt izvēlētās

Detalizētāka informācija par privātuma politiku un izmantotajām sīkdatnēm