Interesantāka vēstures stunda

Interesantāka vēstures stunda

2018-11-01, 08.31

Skolas soma LV100

   Tārgales pamatskolas 9. klases skolēni 16. oktobrī devās aizraujošā un izglītojošā mācību ekskursijā uz Tukumu, Jaunpili un Zanti. Pateicoties iniciatīvai “Latvijas skolas soma”, kas tiešām ir liela Latvijas simtgades dāvana mūsu valsts jauniešiem, arī Tārgales pamatskolas skolēniem ir dota iespēja izzināt un klātienē iepazīt Latvijas kultūru, vēsturi un dabu.

  9.kl.1
  9.kl.2
  9.kl.3
   

   Tukumā, apmeklējot Durbes pili, skolēni ar pils vēsturi iepazinās nevis klausoties gida stāstījumā, bet gan aktīvi darbojoties muzeja telpās un pils parkā. Viņi no dotajiem faktiem, skatoties uz tiem no dažādiem aspektiem, centās rast atbildes, vai dotais fakts ir mīts vai patiesība. Tā jauniešiem bija jauna un interesanta pieredze.
   Tālāk ceļš veda uz Jaunpili, kur mūs sagaidīja jaukā pils atslēgu glabātāja, kura jauniešus iepazīstināja ar bruņinieku pils vēsturi, baronu un citu galminieku darbiem un nedarbiem. Daudz ko uzzinājām arī par Jaunpils jauko spociņu. Ekskursijas noslēgumā mums par godu šāva senais lielgabals. Pēc tam devāmies pils pagrabā uz mazo mūku mielastu, izbaudot to, kā ēda viduslaikos… Tieši tā! Ēdām ar rokām, neizmantojot dakšas un nažus. Bija interesanti!
   Trešā mācību ekskursijas pieturvieta bija Zantē, Kurzemes cietokšņa muzejā. Tur mūs sagaidīja pats muzeja izveidotājs un vadītājs Ilgvars Brucis, kurš ļoti aizraujošā stāstījumā  iepazīstināja devītklasniekus ar 2. pasaules kara notikumiem Kurzemē. Jaunās zināšanas palīdzēja labāk izprast tā laika sarežģītos notikumus un droši vien, ka tas palīdzēs arī pavasarī labāk nokārtot vēstures eksāmenu. Pēc izzinošās sarunas devāmies apskatīt arī brīvdabas ekspozīciju, kara militāro tehniku – lidmašīnu, bruņutransportieri, tankus, atjaunotos ierakumus un bunkurus.
   Ekskursijas noslēgumā skolēniem vēl pietika enerģijas, lai  pārbaudītu spēkus militārajā šķēršļu trasē. Viss izdevās lieliski. Paldies Tārgales pamatskolai un iniciatīvai “Latvijas skolas soma”, ka jauniešiem tiek dota iespēja mācīties, iegūt jaunas zināšanas un pieredzi, apmeklējot klātienē kultūrvēsturiskos objektus, nevis tikai sēžot skolas solā. Tas ir ne tikai daudz interesantāk, bet arī daudz izglītojošāk, un, šādā veidā iegūtās zināšanas ir daudz efektīgākas, jēgpilnākas un noteikti labāk saglabāsies jauniešu atmiņā.

9. klases audzinātāja Margita Kronberga

9.kl.4

Sīkdatnes

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto obligāti nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes.

Ja piekrītat šo papildu sīkdatņu izmantošanai, lūdzu, atzīmējiet savu izvēli:

Apstiprināt izvēlētās

Detalizētāka informācija par privātuma politiku un izmantotajām sīkdatnēm