Vēstures stunda Kara muzejā

Vēstures stunda Kara muzejā

2018-11-09, 06.03

Skolas soma LV100

    Mēs, Tārgales pamatskolas 6. klases skolēni šinī mācibu gadā uzsākam mācīties jaunu mācību priekšmetu – Latvijas vēsturi. Kā jau jaunā mācību priekšmetā, daudzi jautājumi ir neskaidri un nesaprotami.

  6.kl. 1
  6.kl. 2
  6.kl. 3
  6.kl. 4

   Tā kā Latvijas Kara muzejs Pulvertornī ir lielākais militārās vēstures muzejs Latvijā un tajā ir apskatāma plaša un iespaidīga ekspozīcija, 20. oktobrī projekta “Skolas soma” ietvaros devāmies meklēt atbildes uz neskaidrajiem jautājumiem.
   Pats galvenai jautājums: “Kas ir īsts karavīrs?”un “Kā kļūt par karavīru?”
   Mūs sagaidīja stingrs un prasīgs muzeja darbinieks, kurš bija tērpies Latvijas vēsturiskā kostīmā. Mūs, ekskursantus, iepazīstināja ar Latvijas armiju (1920.-1940.). Noskaidrojām kādām rakstura īpašībām jāpiemīt īstam karavīram. Nodarbības laikā tika izskaidroti nezināmie jēdzieni – armija, bruņotie spēki. Ar lielu degsmi iesaistījāmies ierindas mācības pamatprasmju apgūšanā. Skolēniem tika organizētas dažāda veida sacensības, no kurām visaizraujošākā bija šaušāna ar ieroci. Iepazināmies ar gāzmaskām un iemācijāmies kā tās pielietot. Zēnus iepriecināja aktivitāte ar  ložmetēju patronlentām.
   Lai gan skolā sākušās rudens brīvdienas, esam ļoti pateicīgi par izglītojošo nodarbību!

6. klases skolēni
6.kl. 5
6.kl. 6
6.kl.7

Sīkdatnes

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto obligāti nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes.

Ja piekrītat šo papildu sīkdatņu izmantošanai, lūdzu, atzīmējiet savu izvēli:

Apstiprināt izvēlētās

Detalizētāka informācija par privātuma politiku un izmantotajām sīkdatnēm