Piltenes skolēni viesojas Liepājā

Piltenes skolēni viesojas Liepājā

2018-11-12, 09.07

Skolas soma LV100

   1. novembrī Piltenes vidusskolas 6. klases skolēni devās uz Liepāju, lai paviesotos Liepājas teātrī un
arī Liepājas muzejā.

  IMG-20181111-WA0021
  IMG-20181111-WA0023
  IMG-20181111-WA0024

  Liepājas teātrī skolēniem bija iespēja noskatīties izrādi “Smaragda pils@ta. entrer” Gaļinas Poliščukas un Sandijas Kalniņas skatuves versijā. Aleksandra Volkova pasakas varoņi Ella, Putnubiedēklis, Lauva un Dzelzs malkas cirtējs, mainoties laikam, bija nokļuvuši virtuālajā pasaulē. Kāpēc virtuālajā? Jo Ella visu savu brīvo laiku pavada spēlējot datorspēles, līdz kādā no tām tiek ierauta un nekādi netiek vairs prom. Lai tiktu ārā, viņai būs jāiemācās gan komunicēt, gan draudzēties. To viņa kopā ar pārējiem savā ceļā arī dara – pārvarot šķēršļus mācās mīlēt, draudzēties, domāt, izdarīt pareizās izvēles, dzīvot dzīvi, pilnveidojot pati sevi.
   Savukārt Liepājas muzejā skolēni apmeklēja muzejpedagoģijas nodarbību “Esmu arheologs”, kurā tika skaidroti vēstures pētīšanas veidi, lielāku uzmanību pievēršot arheoloģijai. Skolēni tika iepazīstināti gan ar arheologa darba īpatnībām, gan ar tuvākajiem arheoloģiskajiem pieminekļiem, uzsverot vēstures klātesamību vietās, kas ārēji varbūt par to neliecina. Apmeklētāji tāpat tika aicināti paši izmēģināt arheologa arodu, atrokot dažādu laika liecību atdarinājumus.
  Protams, neizpalika arī prieks par kopā pavadīto laiku un braucienu autobusā. Skolēni novērtēja Liepājas teātra iekārtojumu un it īpaši ērtās sēdvietas, kā arī priecājās par to, ka muzejā varēja darboties praktiski, nevis tikai skatīties un klausīties.

IMG-20181111-WA0025
IMG-20181111-WA0027

Sīkdatnes

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto obligāti nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes.

Ja piekrītat šo papildu sīkdatņu izmantošanai, lūdzu, atzīmējiet savu izvēli:

Apstiprināt izvēlētās

Detalizētāka informācija par privātuma politiku un izmantotajām sīkdatnēm