Apmeklē muzikālu izrādi

Apmeklē muzikālu izrādi

2018-11-12, 09.46

Skolas soma LV100

   6. novembrī 67 Piltenes vidusskolas skolēni no
1.–5. klasei un klašu audzinātājas brauca uz Liepājas Dzintaru koncertzāli skatīties muzikālu izrādi “Birzīs un norās”. Uzvedumā piedalījās ansamblis ”Tautu meitas”, Liepājas deju ansamblis “Rucavietis” un bungu un dūdu mūzikas grupa “Auļi”.

  IMG-20181111-WA0013
  IMG-20181111-WA0014
  IMG-20181111-WA0015
  IMG-20181111-WA0016
  IMG-20181111-WA0017

   Pirms izrādes apmeklēšanas pārrunājām un iepazināmies, ko redzēsim un dzirdēsim, kam vajadzētu pievērst uzmanību koncerta laikā. 1. klases skolēni noskatījās video ierakstā ansambļa “Tautu meitas” dziesmas “Tumša nakte” izpildījumu. Noskaidrojām kādas dziesmas dzied ansamblis, ka koncertā būs iespēja klausīties latviešu tautas dziesmas.
  Sevišķi ieinteresētību skolēni izrādīja par bungu un dūdu grupu “Auļi”. Interneta resursos meklējām un iepazinām senos tautu instrumentus. Pēc izrādes arī pārrunājām, kurus no instrumentiem atpazinām.
  “Birzīs un norās“ izrāde bija ļoti interesanta un izglītojoša. Koncertā tika izceltas latvju tautas dzīves tikumi un tradīcijas. Tā deva iespēju iepazīt un izprast latviešu tradīcijas. Ansambļa “Tautu meitas”  skanīgās balsis izpildīja ganu sasaukšanos agrajos rītos. 
Klausoties teicējas stāstītajā teikā, atcerējāmies mācītās teikas lasīšanas stundā. Mācību stundā pārrunājām par teiku rašanos un nozīmi latviešu folklorā. 
   Priecājos par Liepājas deju ansambļa “Rucavietis”  ķekatnieku dejām. Bija iespēja ne tikai baudīt raitos dejas soļus, bet arī iepazīt seno ķekatnieku masku burvību. Mācību stundās runājām par Mārtiņdienas tradīcijām. Izrāde deva iespēju redzēt tās dzīvē un nedaudz pat piedalīties tajās. Izrādes dalībnieki izrādes darbībā iesaistīja arī skatītājus. Skolēni varēja  pārbaudīt mīklu minēšanas prasmes, iemācīties jaunu rotaļu par putniem un izvingrināt balsis tautu dziesmu dziedāšanā.
   Skolēniem koncerts ļoti patika. Tā laikā varēja redzēt un izbaudīt latviešu senās kultūras mantojumu. Tas tika pasniegts atraktīvi, iesaistot tajā skatītājus. Koncerta kulminācija bija grupas Auļi skaņdarbs, kas ļāva bērniem iejusties auļojošos mūzikas ritmos.
Lielā dzintara apmeklējums arī bija vērtīgs un audzinošs. Sociālās zinības stundās runājam par uzvedības noteikumiem sabiedriskā vietā. Izrādes apmeklējums bija teorijas pārbaude dzīvē Bērni varēja pārbaudīt savas pašapkalpošanās prasmes, novietojot un sakārtojot savu apģērbu ģērbtuvē. Viņiem bija arī jābūt uzmanīgiem, lai nenoklīstu no savas grupas. Koncertu apmeklēja gandrīz 1000 bērnu no Kurzemes. Bērniem bija jāmāk atrast sēdvietu pēc biļetē norādītās informācijas.. Domāju, ka šādu lielu pasākumu apmeklēšana ir nepieciešama, lai lauku skolu bērni neapmulst un jūtas droši masu pasākumos.
1. klases audzinātāja Daira Gebauere

IMG-20181111-WA0018

Sīkdatnes

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto obligāti nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes.

Ja piekrītat šo papildu sīkdatņu izmantošanai, lūdzu, atzīmējiet savu izvēli:

Apstiprināt izvēlētās

Detalizētāka informācija par privātuma politiku un izmantotajām sīkdatnēm