Mācību ekskursija uz Rīgu

Mācību ekskursija uz Rīgu

2018-12-05, 13.11

 

Skolas soma LV100

   26. novembrī Tārgales pamaskolas 3. un 4. klase kopā ar klašu audzinātājām Daigu Pavlovu un Daigu Kņazu projekta “Latvijas skolas soma” ietvaros devās mācību ekskursijā uz Rīgu, lai pastaigā pa Vecrīgu iepazītu dažādus apskates objektus, iepazīt Vecrīgas arhitektūru un apmeklētu Latvijas Nacionālo bibliotēku.

Bibliotēka 1
Bibliotēka2
Bibliotēka3
Bibliotēka5

   Iepriekš šajā bibliotēkā nebija bijis neviens no abu klašu skolēniem, tāpēc mācību stunda Bibliotēkā bija pārsteigumiem un pozitīvām emocijām piepildīta. Bērni bija sajūsmā gan par senlaicīgajiem muzeja eksponātiem – veļas mašīnu, Dainu skapi, senajām kartēm un grāmatām –, gan par modernajām tehnoloģijām patstāvīgajā ekspozīcijā “Grāmata Latvijā”, kurā grāmatu var piedzīvot ar vairākām maņām – redzi, dzirdi, tausti.
   Neviltotu sajūsmu izraisīja Tautas grāmatu plaukts, bibliotēkas izmēri un skats no 12. stāva logiem uz Vecrīgu.
   Īpašs prieks par skolēnu atziņu: “Es nemaz nezināju, ka bibliotēkā var būt tik interesanti un forši! Kad es būšu liels, noteikti bieži te pavadīšu laiku!” Vairākkārt izskanēja jautājums, vai vēl turp aizbrauksim un kad. Tālākajā pastaigā pa Vecrīgu, meklējot dažādus apskates objektus, sarunas raisījās par to, ko katrs bibliotēkā īpašu ievērojis un kas vislabāk paticis.
   Paldies “Latvijas skolas somai” par dāvāto iespēju!

3. un 4. klases skolotājas un skolēni

Biblioteka
Bibliotēka4

Sīkdatnes

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto obligāti nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes.

Ja piekrītat šo papildu sīkdatņu izmantošanai, lūdzu, atzīmējiet savu izvēli:

Apstiprināt izvēlētās

Detalizētāka informācija par privātuma politiku un izmantotajām sīkdatnēm