Latvijas kultūras un laikmetīgās izpausmes vērtības

Latvijas kultūras un laikmetīgās izpausmes vērtības

2018-12-21, 10.27

 

Skolas soma LV100

   Puzes pamatskolas skolēni novembri piedzīvoja ar interesantiem pasākumiem, kuri tika organizēti ar programmas „Latvijas skolas soma” atbalstu.

   Latvijas 100-gades svinību noslēgumā lielāko klašu skolēniem bija iespēja noskatīties teju nupat uz lielajiem ekrāniem rādīto D. Sīmaņa filmu “Tēvs Nakts”. Jautājumi pēc filmas un filmas pauzēs nebeidza rimties. Skolēni atzina, ka filma ir viņos atstājusi pārdomas par to, cik nežēlīgi bijuši notikumi vēsturē un cik sarežģīta bija cilvēku dzīve. Interesi un pārrunas arī izvērtās par profesionālo aktierspēli un par kino tapšanu. 
   Novembris neatstāja bešā arī mazo klašu skolēnus. Viņiem bija iespēja doties uz teātra namu “Jūras vārti” un tur noskatīties izrādi “Koko un Riko”. Leļļu teātra izrāde bija par diviem zinātkāriem žurkulēniem. Šī izrāde bija bez vārdiem, jo loģiski – žurkas taču nerunā. Šādas izrādes forma ir viens no veidiem, kā likt bērnam pašam iztēloties un fantazēt, kāds varētu būt divu žurciņu dialogs, ja tās runātu. Notikumi bija pietiekami spilgti, lai to spētu iztēloties.
   Noslēdzot Latvijas 100-gades mēnesi, mūs visus iepriecināja ciemiņi no Džūkstes pasaku muzeja. Gan lieli, gan mazi iedzīvojās pasakās un palīdzēja pasaku tēliem kā veikt dažādus darbus, tā rast atbildes uz ne tik vienkāršiem jautājumiem. Pasakas jebkurā vecumā ir brīnišķīgs līdzeklis radošām izpausmēm, domāšanai, fantāzijai, padomam.
   Esam patiesi priecīgi un visādā ziņā ieguvēji, baudot Latvijas kultūras un laikmetīgās izpausmes vērtības.
Puzes pamatskolas skolotāja Sibilla Veģe

Sīkdatnes

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto obligāti nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes.

Ja piekrītat šo papildu sīkdatņu izmantošanai, lūdzu, atzīmējiet savu izvēli:

Apstiprināt izvēlētās

Detalizētāka informācija par privātuma politiku un izmantotajām sīkdatnēm