Iepazīstam galvaspilsētu Rīgu

Iepazīstam galvaspilsētu Rīgu

2018-12-27, 09.11
Skolas soma LV100

   Projekta “Latvijas Skolas soma” ietvaros 7. un 9. klases skolēniem bija iespēja doties ekskursijā uz Rīgu un izzināt Melngalvju nama vēsturi, apskatīt Vecrīgas nozīmīgākās vietas un paviesoties Dailes teātrī.

   

   Daudzus skolēnus ieinteresēja Melngalvju nama vēstures fakti un notikumi, kas tajā risinājušies gadu

gaitā. Melngalvju namā mūs sagaidīja gide, tērpusies svinīgā, senlaicīgā tērpā. Nodarbības laikā pabijām 14. gs. pagrabos, uzlaikojām bruņinieka tērpu, uzzinājām daudz ko jaunu par seno tirgotāju dzīvi un Melngalvju likumiem. Puiši varēja nosvērties, izmantojot senos svarus un mērvienības.

   9. klases skolēniem vislabāk patika Melngalvju nama lielās zāles greznums, it īpaši griestu gleznojums, kuru atjaunoja Latvijas Mākslas akadēmijas studenti.

   Pēc Melngalvju nama apmeklējuma devāmies uz Vecrīgas nozīmīgākajām vietām. Apskatījām Doma baznīcu un Doma laukumu, Pulvertorni, Jēkaba kazarmas, Bastejkalnu un Brīvības pieminekli. Kā atzina paši skolēni, daudzi no viņiem tik tuvu Brīvības piemineklim bija pirmo reizi.

   Vēlāk cita projekta ietvaros devāmies uz Dailes teātri. Tur bija lieliska iespēja pabūt apģērbu noliktavā un piemērīt kādu no Dailes teātra aksesuāriem. Pabijām arī uz 11. stāva jumta un uzņēmām dažas fotogrāfijas uz naksnīgās Rīgas fona. Ar nožēlu jāatzīst, ka nesatikām nevienu aktieri, ko vairums no skolēniem vēlējās. Teātrī tobrīd bija ļoti saspringts laiks, jo notika gatavošanās pirmizrādei Lielajā zālē, tāpēc varējām vērot un uzzināt vairāk par dažādu teātra profesiju pienākumiem.

   Skolēniem bija pārsteigumiem un emocijām pilna diena, kuru klases noslēdza ar jautru boulinga vai lāzertaga spēli.

   Lielākā daļa skolēnu uzskata, ka iegūtās zināšanas noderēs vēsturē, literatūrā, sociālajās zinībās.

Nikola Annija Štromberga

Sabīne Hamstere

Zūru pamatskolas 9. klases skolnieces

Sīkdatnes

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto obligāti nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes.

Ja piekrītat šo papildu sīkdatņu izmantošanai, lūdzu, atzīmējiet savu izvēli:

Apstiprināt izvēlētās

Detalizētāka informācija par privātuma politiku un izmantotajām sīkdatnēm