Atklāts atjaunotais Piltenes stadions

Atklāts atjaunotais Piltenes stadions

2018-07-24, 13.52
IMG 4466
FOTOGALERIJA

  Piltenē atklāts stadions. Tā pārbūve uzsākta 2017. gada maijā, pabeigta 2018. gada maijā. Lai atjaunotu Piltenes stadionu, Ventspils novada pašvaldība saņēma Valsts kases aizdevumu – 1 183 0 01,26 eiro. Darbus, izmantojot SIA BM-projekts izstrādāto būvprojektu, veica SIA Ostas celtnieks pārstāvji. 

   Septiņdesmito gadu vidū celtais stadions savulaik bija ļoti iecienīts, to sportošanai izmantoja ne tikai Ventspils rajona iedzīvotāji, bet arī citi aktīvā dzīves veida pārstāvji. Ar laiku stadions kļuva nelietojams, tas bija sliktā tehniskā un vizuālā stāvoklī, tādēļ Ventspils novada pašvaldības deputāti pieņēma lēmumu izmantot Valsts kases aizdevumu un īstenot vērienīgu projektu, uzticot stadiona atjaunošanu zinošiem speciālistiem. Viņi ierīkoja lietusūdens savākšanas sistēmu, pārbūvēja ūdensvada posmu, ierīkoja celiņus, iekārtoja moduļtipa ēku, paredzētu tiesnešu darbam, tajā ir ģērbtuves un noliktava. Ir uzbūvētas daļēji segtas tribīnes, kurās ir 248 sēdvietas, astoņas no tām paredzētas personām ar kustību traucējumiem. Labiekārtotā un nožogotā stadiona teritorijā ir novietotas atkritumu tvertnes, iekārtotas velosipēdu novietnes un autostāvlaukums. Stadionā ir četri 400 metru celiņi, 110 metru taisnē – seši celiņi, atjaunotajā objektā ir dabīgā zāliena futbola laukums, lodes grūšanas, diska un vesera mešanas sektors, ir iespēja nodarboties ar kārtslēkšanu, augstlēkšanu un tāllēkšanu, mest šķēpu un organizēt kavēkļu skrējienus.   
   «Piltenē ir izdarīts viss, lai šeit varētu trenēties gan jaunieši, gan pieaugušie, lai te varētu notikt dažāda mēroga sacensības. Mēs priecāsimies, ja atjaunoto stadionu izmantos sportisti no tuvākām un tālākām vietām, un esmu drošs ka viņiem te patiks. Sporta aktivitāšu rīkošanu Piltenes stadionā esam uzticējuši enerģiskajam vieglatlētam Aigaram Matisonam; pazīstot viņu, ir skaidrs, ka te vienmēr būs rosība un cilvēki varēs attīstīt savas sportiskās spējas,» saka Ventspils novada domes priekšsēdētājs Aivars Mucenieks.
   Atjaunotā stadiona atklāšanas pasākumā notika Ventspils novada Bērnu un jaunatnes sporta skolas atklātās sacensības vieglatlētikā. Notestējot mīksto un kvalitatīvo sintētisko sporta segumu, sportisti to atzina par labu esam, jo segums ir saudzējošs un ļauj izvairīties no traumām.

Sīkdatnes

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto obligāti nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes.

Ja piekrītat šo papildu sīkdatņu izmantošanai, lūdzu, atzīmējiet savu izvēli:

Apstiprināt izvēlētās

Detalizētāka informācija par privātuma politiku un izmantotajām sīkdatnēm