Ugālniekiem panākumi valsts konkursā

Ugālniekiem panākumi valsts konkursā

2018-05-30, 13.02

Dabas parkā Tērvetē notika Zemkopības ministrijas konkursa skolu jaunatnei “Mūsu mazais pārgājiens 2018” laureātu apbalvošana. Par tradīciju kļuvušajā pasākumā piedalījās Latvijas vispārizglītojošo un profesionālo skolu skolēni, kā arī interešu izglītības pulciņu dalībnieki, kuri veica izpēti par koka pārtapšanu enerģijā. Šāgada konkursa moto – “Mežs un enerģija”.

Interešu izglītības pulciņu un mazpulku grupā 2. vietu ieguva Ugāles pirmsskolas izglītības iestādes “Lācītis” pārstāvji – četrgadīgo bērnu interešu grupa “Pūcītes” un 5–6-gadīgo bērnu grupa “Kukainīši”. Jāpiebilst, ka “Lācītis” konkursā piedalījās piekto reizi, vienmēr iegūst godalgas un atzinību!

Iestādes metodiķe Daina Vispoļska stāsta, ka mazie ugālnieki, veicot koka pārtapšanu enerģijā, informatīvajos materiālos izpētīja, kā notiek šis process, un devās izpētes ekskursijās uz Ugāles katlumāju un katlumāju “Mežrūpnieki”. Šķeldošanai sagatavoto zaru kaudzi audzēkņi redzēja mežā, bet darba process bija jāvēro videofilmā, jo drošības apsvērumu dēļ šķeldošanas gaterī bērnus neielaiž. Videofilmā viņi redzēja koku ceļu no meža līdz mājokļiem, kur tiek nodrošināts siltums.

“Mūsu mazais pārgājiens” bērniem licis paskatīties uz pašsaprotamām lietām savādāk, iedziļinoties tajās un izpētot pēc būtības. Audzēkņi par šo iespēju saka paldies skolotājām Gunai Ūrmanei, Ingrīdai Ziemiņai un Maritai Mūrniecei un viņu palīdzēm Līgai Nakurtei un Ilonai Indriksonei.

Sīkdatnes

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto obligāti nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes.

Ja piekrītat šo papildu sīkdatņu izmantošanai, lūdzu, atzīmējiet savu izvēli:

Apstiprināt izvēlētās

Detalizētāka informācija par privātuma politiku un izmantotajām sīkdatnēm