Pasniedza Pateicības rakstus barikāžu dalībniekiem

Pasniedza Pateicības rakstus barikāžu dalībniekiem

2018-04-12, 07.48
12. aprīlī Ventspils novada domē 1991. gada barikāžu dalībnieku Apbalvošanas komisijas pārstāvis Andris Jaunsleinis piecām personām pasniedza Pateicības rakstus par piedalīšanos Latvijas neatkarības aizstāvēšanā 1991. gadā. Saeimas izsniegtos Pateicības rakstus saņēma arī divi ugālnieki – Vita Luca un Kaspars Petmanis.
IMG 2181
IMG 2176
IMG 2177
IMG 2179

Andris Jaunsleinis Latvijas valsts vārdā pateicās visiem barikāžu dalībniekiem, kuri riskēja ar savu dzīvību, un ģimenēm, kuras gaidīja mājas savu tuviniekus, jo 1991. gadā vēl neviens nezināja, kāda būs notikumu gaita – vai izdosies nosargāt valsts neatkarību.
Ugālniekam Kasparam Petmanim, kad viņš devās sargāt Rīgu, bija 23 gadi. Viņš galvaspilsētā bija trīs reizes, nakšņojot Doma baznīcā. Baiļu toreiz nesot bijis, sirdī bija alkas pēc brīvības. Kaspars uzskata, ka tagad dažas lietas mūsu valstī nav sakārtotas, tomēr par sliktu dzīvi sūdzēties nevar. Tas, kurš vēlas strādāt, darbu atradīs un būs nopelnījis iztiku sev un savai ģimenei.

IMG 2183
IMG 2190
IMG 2198

 

Sīkdatnes

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto obligāti nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes.

Ja piekrītat šo papildu sīkdatņu izmantošanai, lūdzu, atzīmējiet savu izvēli:

Apstiprināt izvēlētās

Detalizētāka informācija par privātuma politiku un izmantotajām sīkdatnēm