Slēgs līgumu par Popes estrādes skatītāju zonas pārbūvi

Slēgs līgumu par Popes estrādes skatītāju zonas pārbūvi

2018-04-10, 06.06

 

NAP ES ES LEADER

   2017. gada 10. augustā Lauku atbalsta dienesta Ziemeļkurzemes reģionālā lauksaimniecības pārvalde pieņēma lēmumu par Ventspils novada pašvaldības projekta Nr. 17-08-AL17-A019.2203-000009 “Popes pagasta brīvdabas estrādes pārbūve” apstiprināšanu ELFLA līdzfinansējuma saņemšanai.

   Projekta mērķis ir veikt pulcēšanās un publisku pasākumu norises vietas “Estrāde Vecais pilskalns” pārbūvi Ventspils novada Popes pagastā, nodrošinot sabiedrības virzītas iniciatīvas īstenošanu, kultūras mantojuma saglabāšanu un popularizēšanu visām novada iedzīvotāju grupām, kā arī novada apmeklētājiem. Projekta ietvaros tiks veikta Popes estrādes skatītāju zonas pārbūve, celiņu atjaunošana un apgaismojuma ierīkošana.
   Popes estrāde līdz šim nav tikusi izmantota, taču tās īpašās akustiskās un vizuālās īpašības, kā arī ietilpība, to atjaunojot, padara estrādi par neatkārtojamu, unikālu objektu visā Kurzemes novadā. Tā atrodas dabīgā amfiteātra formā, kas rada lielisku akustiku. Turklāt tās atrašanās vieta nodrošina izcilu panorāmas skatu. Pēdējais pasākums estrādē notika 1991. gadā, kad tur tika rīkots folkloras festivāls “Baltika 91″. Pēdējos 26 gadus estrāde vairs nav tikusi izmantota, līdz 2013. gadā tā tika atdāvināta Ventspils novada pašvaldībai. Kopš pagājušā gada par estrādes atdzimšanu sākusi rūpēties biedrība “Popes muiža”, kas centusies pievērst sabiedrības uzmanību problēmas risināšanai ne tikai vietējā, bet arī plašākā mērogā, aicinot uz sadarbību Latvijā pazīstamas biedrības.
   Projekta īstenošanas nodrošināšanai Ventspils novada pašvaldības Iepirkumu komisija ir pieņēmusi lēmumus būvprojekta izstrādāšanai, autoruzraudzībai un būvdarbu veikšanai Popes brīvdabas estrādes skatītāju zonā un slēgt līgumu ar SIA “Ventbetons V” par līguma summu 376 595,27 eiro ar PVN, bet būvuzraudzības pakalpojumu sniegšanai – slēgt līgumu ar SIA “SNB projekti” par līguma summu 10 381,80 eiro ar PVN.
   Plānotās kopējās izmaksas sastāda 386977,07 eiro, no kurām piešķirtais ELFLA publiskais finansējums ir 45 000,00 eiro.

Sīkdatnes

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto obligāti nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes.

Ja piekrītat šo papildu sīkdatņu izmantošanai, lūdzu, atzīmējiet savu izvēli:

Apstiprināt izvēlētās

Detalizētāka informācija par privātuma politiku un izmantotajām sīkdatnēm