Mežaparkā īstenoti divi projekti

Mežaparkā īstenoti divi projekti

2018-10-01, 09.48
MezaAF Meza dienas
FOTOGALERIJA

     Nākamgad apritēs 45 gadi, kopš Puzē izveidots Mežaparks, tādēļ pagasta iedzīvotāji pievērš pastiprinātu uzmanību tā sakopšanai. Tas tiek darīts ne tikai zīmīgā notikuma dēļ, bet arī tāpēc, ka pužiņi ir ļoti iemīļojuši Mežaparku kā iecienītu pastaigu un atpūtas vietu.

 

IMG 5614
IMG 5613
IMG 5587
IMG 5609

   Tā tas bijis tad, kad objekts iekārtots, un tā tas ir tagad. Piemēram, skolotāja Ilga Anderšmite atcerējās, kā kopā ar citām jaunajām māmiņām septiņdesmito gadu beigās sākusi vizināt savus dēlus parkā, mazuļi turpat arī pabaroti. Puzes pagasta pārvaldes vadītāja Santa Šēniņa atminējās, kā vēl pirms dažiem gadiem labprāt staigājusi pa parku, vienmēr ievērojot, kur kas būtu sakārtojams vai pielabojams.
   Lai godam sagaidītu atpūtas vietas 45. dzimšanas dienu, šogad īstenoti divi projekti. Puzes attīstības veicināšanas biedrība “Niedre” piedalījās Ventspils novada pašvaldības projektu konkursā “Mēs savā novadā”, iegūstot līdzekļus informatīvā stenda uzstādīšanai un apzaļumošanai un divu ugunskura vietu atjaunošanai. Stendā norādītas ziņas par Mežaparka izveidošanu, tekstā pieminēts arī atpūtas vietas izveidotājs un darbu vadītājs, bijušais meliorators Visvaldis Jansons. Pirmajā viņa rīkotajā talkā 1973. gada 9. jūlijā piedalījās 33 talcinieki. Arī Visvaldis šāgada 28. septembrī bija Mežaparkā, kad tur pulcējās daudzi pužiņi, lai novērtētu, kas paveikts, realizējot abus projektus.
   Otrs no tiem īstenots, pateicoties Pašvaldību savienības iniciatīvai Meža dienu laikā padarīt Latviju krāšņāku ar koku stādījumiem un mazo koka arhitektūras objektu izvietošanu parkos. Darbus finansēja Meža attīstības fonds, piešķirot 600 eiro, tādējādi uzstādīts gājēju tilts, trīs atkritumu tvertnes un soliņš, iegādāti četri koki. Gan tos, gan citus daudzgadīgos augus Mežaparkā stādīja daudzi pužiņi, pārstāvot gan savas ģimenes, gan organizācijas. Piemēram, bibliotēkas vadītāja Anda Lejniece izvēlējās kadiķi, Puzes pagasta pārvaldes vadītāja Santa Šēniņa – ievu, pamatskolas audzēkņi un pedagoģes – ošlapu kļavas, Visvaldis Jansons – ozolu.
   Vairāki klātesošie norādīja, ka Mežaparks ir ne tikai viņu, bet arī pagasta viesu iemīļota atpūtas vieta. Ja atbrauc ciemiņi, viņi bieži tiek aizvesti tur, kur var redzēt dažādu koku audzes un estrādi. Vasarā parkā notiek zaļumballes un teātra izrādes, Lieldienās te var kārtīgi izšūpoties.
   28. septembrī pužiņi ne tikai secināja, kas paveikts abos projektos un stādīja kokus, bet arī mielojās ar gardu zupu, pašceptu maizīti un torti. Ventspils novada pašvaldības atbalstītā projekta “Otrais solis Puzes pagasta vēsturisko vietu sakopšanā, vēstures materiālu apkopošanā un digitalizācijā” vadītāja Anda Lejniece atgādināja, ka līdz nākamā gada martam ikviens var iesaistīties akcijā “Mans soliņš Mežaparka 45. gadskārtā”. Lai to paveiktu, parkā jānovieto paša gatavots vai pirkts dabīgā materiāla soliņš vai pagasta pārvaldē jāziedo materiāli – akmens, metāls koks.              

Sīkdatnes

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto obligāti nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes.

Ja piekrītat šo papildu sīkdatņu izmantošanai, lūdzu, atzīmējiet savu izvēli:

Apstiprināt izvēlētās

Detalizētāka informācija par privātuma politiku un izmantotajām sīkdatnēm