Ieklausos gadsimta soļos

Ieklausos gadsimta soļos

2018-10-15, 07.49

Skolas soma LV100

   Mēs, Ugāles vidusskolas 5. klases skolēni, projekta “Latvijas skolas soma” ietvaros, devāmies uz Rīgu. Iepazinām Rīgas sirdi – Vecrīgu. Gribējām redzēt un iepazīt pēc iespējas vairāk objektu, par kuriem esam daudz dzirdējuši. Latviešu tautas simbols – Kārļa Zāles veidotais Brīvības piemineklis. 

 Kamēr vien trīs zvaigznes

  dac ri 3
  dace ri 1
  dace ri 6
  optiska iluija


Pār Latviju gaismu metīs,
Kamēr vien latviešu valoda
Tautai uz lūpām būs,
Kamēr cits citam roku
Pastiepsim draudzīgi pretī
Pretspēka nebūs… 
   Mēs vēlējāmies redzēt un redzējām godasardzes maiņu pie pieminekļa.  “Es piedalos Jaunsardzē un domāju, ka reiz būšu Latvijas karavīrs. Redzēju, cik stalti soļo sardzes kareivji. Tas man ir piemērs,” – tā Matīss. “Brīvības pieminekli es atcerēšos vienmēr!”, saka Marta. Annai vislabāk patika stāsts par Lielo Kristapu – par viņa krietnumu, spēku un līdzjūtību. Skolniece zina, ka Lielā Kristapa vārdā ir nosaukta kino balva. “Mums ļoti patika lietussargs kādreizējā Rīgas mēra Armitsteda kundzes rokā!”, atzīmē vairākas meitenes. 

   Pieredzētais un pārdzīvotais ekskursijā “Ieklausos gadsimta soļos” paplašināja mūsu redzesloku, sniedza jaunas zināšanas un noderēs erudītu konkursā “Latvijai 100”.
   Apmeklējām arī “Ilūziju muzeju”. Izstaigājām labirintu istabu, Gundars saka: ““Zvaigžņu telpa” mudināja mani vakarā pavērot debesis. Otrdienas naktī debesīs redzēju daudz spožu zvaigžņu. Domāju par to, ka noteikti katrai ir savs nosaukums. Kāds noteikti tās pēta un apraksta. Skolotāja sacīja, ka zvaigžņu, planētu un debess ķermeņu pētniekus sauc par astronomiem.”
   Roberts stāsta: “Es fotografēju un filmēju, lai parādītu saviem vecākiem dažādās neparastās norises muzejā. Es gribētu muzeju apmeklēt vēlreiz kopā ar māsu un vecākiem!” Optiskās ilūzijas mēs tagad mēģināsim biežāk saskatīt savā apkārtnē, īpaši dabā. Cik pārsteidzoši, ka priekšmetu vai dzīvu būtņu ēnas rada aplamu priekšstatu par realitāti. Tas ir tik interesanti, ka gribas mēģināt pašiem kaut ko veidot un pārliecināties, vai gala rezultāts atbilst plānotajam. Apmeklējot pasākumu “Staro Rīga”, pievērsīsim uzmanību optiskajām projekcijām. Kopīgais brauciens uz Rīgu mums ļoti patika. “Tā bija labākā ekskursija manā mūžā!”, vērtē Rūdolfs.

dace ri 5

Sīkdatnes

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto obligāti nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes.

Ja piekrītat šo papildu sīkdatņu izmantošanai, lūdzu, atzīmējiet savu izvēli:

Apstiprināt izvēlētās

Detalizētāka informācija par privātuma politiku un izmantotajām sīkdatnēm