Skolēnu panākumi starpnovadu olimpiādēs

Skolēnu panākumi starpnovadu olimpiādēs

2019-01-29, 14.45

Jaunā gada ieskaņā, pēc  ziemas brīvdienām notika starpnovadu (2. posma) olimpiādes  vairākos mācību priekšmetos ar mērķi veikt dalībnieku atlasi valsts olimpiādēm. Janvāris novadam atnesa patīkamu pārsteigumu, kad tika nosaukti mūsu skolēnu iegūtie rezultāti.

Vēstures valsts  25. olimpiādes  9. klašu skolēniem virsmērķis – attīstīt izglītojamajos dziļāku vēstures izpratni, sekmēt interesi par Latvijas, Eiropas un pasaules vēsturiskās attīstības problēmām, kā arī veicināt demokrātiskas un pilsoniski atbildīgas personības veidošanos. Olimpiāde notika pārraudzītā tiešsaistes režīmā, izmantojot olimpiādes tīmekļa vietni. Popes pamatskolas 9. klases skolnieks Niks Lagzdiņš (skolotāja Anita Krūmiņa) 24 dalībnieku konkurencē no Ventspils pilsētas un novada  ieguva II vietu un ir uzaicināts piedalīties valsts olimpiādē 25. martā Rīgas Teikas vidusskolā.

Fizikas valsts 69. olimpiādē 9.–12. klašu skolēniem devīto klašu starpnovadu grupā 28 dalībnieku konkurencē Nikam Lagzdiņam I vieta (skolotāja Ginta Žeimunde). Valsts olimpiāde notiks 4. un 5. aprīlī Latvijas Universitātes Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultātē. Tās mērķis izzināt jaunos talantus fizikā un atlasīt Latvijas valsts vienības kandidātus dalībai starptautiskajās sacensībās.

Latviešu valodas un literatūras valsts 45. olimpiādes 8., 9. klašu skolēniem tēma “Latvijas simtgades grāmatplaukts”, uzdevumu saturs – literatūras, valodas un kultūras dzīves notikumi valstī 2018. gadā, darbs ar tekstu poētikas, leksikas, vārddarināšanas, stilistikas un frazeoloģijas aspektā, kā arī pārspriedums saistībā ar latviešu kultūras, literatūras un valodas jautājumiem. Arī šeit mums panākumi: Ances pamatskolas 9. klases skolniece Rūta Teibe (skolotāja Sandra Meņģe) 35 dalībnieku konkurencē ieguva II vietu un  pārstāvēs novadu valsts olimpiādē, kura notiks 22. martā Latvijas Universitātes Humanitāro zinātņu fakultātē. Lepojamies un vēlam  mūsu novada skolēniem panākumus, lai ar tiem pierādītu, ka arī mazajās lauku skolās ir rezultāti un tās var sacensties ar skaitliski lielākajām pilsētas skolām. Olimpiādes tiek organizētas ESF projekta “Nacionāla un starptautiska mēroga pasākumu īstenošana izglītojamo talantu attīstībai”.

Sīkdatnes

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto obligāti nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes.

Ja piekrītat šo papildu sīkdatņu izmantošanai, lūdzu, atzīmējiet savu izvēli:

Apstiprināt izvēlētās

Detalizētāka informācija par privātuma politiku un izmantotajām sīkdatnēm