Deju kolektīvam “Vāruve” jauni tērpi

Deju kolektīvam “Vāruve” jauni tērpi

2017-05-16, 13.42
varuve-terpi

  

LAD NAP ES LEADER

     

   Biedrība “Vidējās paaudzes deju kolektīvs “Vāruve”” īstenojusi projektu “Tautas tērpu izgatavošana Vārves pagasta vidējās paaudzes deju kolektīvam “Vāruve”” (Nr. 16-08-AL17-A019.2201-000008)  Latvijas lauku attīstības programmas 2014.-2020.gadam 19.2. pasākumā “Darbību īstenošana saskaņā ar sabiedrības virzītas vietējās attīstības stratēģiju”  aktivitātē  “Vietas potenciāla attīstības iniciatīvas”  ietvaros īstenojamās darbības: Sabiedrisko aktivitāšu (tostarp apmācību un interešu klubu, sociālās aprūpes vietu, kultūras, vides aizsardzības, sporta un cita brīvā laika pavadīšanas veidu) dažādošana, ar Eiropas Savienības Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) 9709.52 eiro finansējumu un Ventspils novada pašvaldības līdzfinansējumu 1018.84 eiro apmērā.
   Projekta mērķis – veicināt brīvā laika pavadīšanas iespējas un uzlabot tautas kultūras vērtību apzināšanu, tādējādi uzlabojot Vārves pagasta iedzīvotāju dzīves kvalitāti. 
 Projekta  rezultātā  tika  iegādāti 12 Ziemeļkurzemes sievu tautas tērpi un 12 tautas tērpi vīriem, kas uzlabos gan priekšnesumu kvalitāti, gan dejotāju vizuālo tēlu.
   Biedrība “Vidējās paaudzes deju kolektīvs “Vāruve”” ir dibināta 2016. gada 7. janvārī, bet deju kolektīvs Vārves pagastā darbojas no 2015. gada februāra. Biedrības ilgtermiņa mērķis ir atbalstīt, aktivizēt un veicināt latviešu tautas deju popularizēšanu Latvijā un ārvalstīs, radīt labvēlīgus apstākļus tautas deju attīstībai un pilnveidošanai.
   Deju kolektīvs ņem aktīvu dalību pagastā notiekošajos kultūras pasākumos un koncertos. Nav iedomājami  Valsts svētki, Ziemassvētki, Lieldienas un pagasta svētki bez dejotāju līdzdalības. Savu meistarību dejotāji ir parādījuši arī ārpus pagasta robežām. Pēc katra šāda brauciena auga dejotāju meistarība, tika gūts jauns stimuls savas darbības veiksmīgai turpināšanai, vienīgi dejotāju vizuālais tēls kļuva arvien bālāks. Tautas tērps ir tas, kas simbolizē tautas esamību, identitāti un kultūru, piederību nācijai. Līdz šim dejotāji meklēja sev tautas tērpu, aizņemoties to citos kolektīvos. Tērpi nolietojās, kā arī mēdza būt gadījumi, ka tērpu īpašniekiem tie bija vajadzīgi pašiem, radot nepatīkamas situācijas.
   Pateicoties šim projektam, tagad dejotāji piedaloties pasākumos var lepoties ar jauniem, skaistiem tautas tērpiem un skatītāji var priecāties par dejām, kas daudziem, iespējams, būs motivācija iestāties deju kolektīvā.

Sīkdatnes

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto obligāti nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes.

Ja piekrītat šo papildu sīkdatņu izmantošanai, lūdzu, atzīmējiet savu izvēli:

Apstiprināt izvēlētās

Detalizētāka informācija par privātuma politiku un izmantotajām sīkdatnēm