Popes parkā uzstāda soliņus

Popes parkā uzstāda soliņus

2017-10-10, 12.50

 

Meza AF Meza dienas

   Projekta “Pašvaldību labie darbi parkos Latvijas 100-gadei” ietvaros biedrība “Popes muiža” ar Ventspils novada pašvaldības atbalstu turpina rūpēties par Popes muižas parku un dārzu. Ar vietējo popiņu atbalstu vairākkārt Popes muižas parkā rīkotas sakopšanas talkas, kuru laikā izzāģēja liekos kokus un krūmus, kā arī atjaunoja vēsturiskos akmens krāvuma tiltiņus.

sols pope parks

   Ar to Popes parka atjaunošanas darbi nav noslēgušies un turpinās sadarbībā ar Ventspils novada pašvaldību. Turpmākā iecere ir atjaunot arī parka celiņus, vairojot tā pieejamību sabiedrībai. Taču, lai patīkamāk būtu baudīt parka skaistumu, tapuši un uzstādīti arī trīs soliņi. Vasaras periodā tos paredzēts izvietot parkā, lai koka soliņu kalpošanas mūžs būtu garāks, ziemas laikā tie atradīsies Popes muižas iekštelpās.
   Popes muižas parks ir pašvaldības īpašums un par soliņu uzturēšanu gādās Ventspils novada domes Popes pagasta pārvalde. Taču, lai Popes parka ainava tiktu atjaunota un veidota atbilstoši parka ainaviskajai, kultūras un vides vērtībai, 22.09.2017 Popes muižā notika parku un ainavu ekspertes Māras Ilzes Janels lekcija par tēmu “Popes muižas apstādījumu īpatnības”. Tā laikā tika prezentēts arī projekta “Pašvaldību labie darbi parkos Latvijas 100-gadei” rezultāts: solu izgatavošana un uzstādīšana Popes muižas parkā.  Līdzfinansējums soliņu izgatavošanai sastāda 400 eiro.

Kontaktinformācija:
Attīstības nodaļas vadītāja
G. Roderte, tālr. 27870866

Sīkdatnes

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto obligāti nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes.

Ja piekrītat šo papildu sīkdatņu izmantošanai, lūdzu, atzīmējiet savu izvēli:

Apstiprināt izvēlētās

Detalizētāka informācija par privātuma politiku un izmantotajām sīkdatnēm