Investēs novada ceļu sakārtošanā

Investēs novada ceļu sakārtošanā

2016-04-12, 05.51
VND gerb 50x57 ERAF 2

  Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā no 90 iesūtītajām projektu idejām atbalstītas arī divas Ventspils novada pašvaldības specialistu iesniegtās idejas. Tās saistītas ar ceļu pārbūvi Vārves un Popes pagastā, lai sakārtotu uzņēmējdarbības attīstībai nepieciešamo infrastruktūru.  Līdzekļus šim mērķim paredzēts saņemt no Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF), projektu līdzfinansēs arī pašvaldība.

   Tā kā ir saņemts pozitīvs ministrijas Vides aizsardzības un reģionālās attīstības darbinieku atzinums, pašvaldības speciālistiem jāsagatavo objektu tehniskā dokumentācija un jāiesniedz projektu pieteikumi Centrālajā finanšu un līgumu aģentūrā. Iecerēts, ka darbus Vārves pagastā varēs uzsākt 2017. gada vasarā, savukārt Popes pagastā – 2018. gadā.   
   Popes pagastā plānotais ERAF finansējums ir 99 600 eiro, uzņēmēju investīcijas nemateriālajos un pamatlīdzekļos – 225 000 eiro, turklāt uzņēmēji apņemas izveidot septiņas jaunas darbavietas. Vārves pagastā plānotais ERAF finansējums ir 426 909 eiro, uzņēmēju investīcijas nemateriālajos un pamatlīdzekļos – 748 529 eiro. Arī Vārvē uzņēmēji iecerējuši izveidot septiņas jaunas darbavietas. Vārvē ar melno segumu pārbūvēs Dārzniecības un Liezdes ceļu, Popē – Meždārzu ceļu, iecerēts apgaismot Dārzniecības ceļu un Meždārzu ceļu.

Sīkdatnes

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto obligāti nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes.

Ja piekrītat šo papildu sīkdatņu izmantošanai, lūdzu, atzīmējiet savu izvēli:

Apstiprināt izvēlētās

Detalizētāka informācija par privātuma politiku un izmantotajām sīkdatnēm