Vārvē veidos jauniešu aktīvās atpūtas laukumu

Vārvē veidos jauniešu aktīvās atpūtas laukumu

2017-01-19, 09.43

 

ZBA NAP ES LEADER

   Lauku atbalsts dienests apstiprinājis Ventspils novada pašvaldības iesniegto projektu “Jauniešu aktīvās atpūtas laukuma izveidošana Vārves ciematā” (Nr. 16-08-AL17-A019.2201-000006).  Līdzekļus projekta realizēšanai piešķir Eiropas Lauksaimniecības fonds lauku attīstībai. Projekta budžets ir 30 304,45 eiro,  pašvaldības finansējums – 16 804,45 eiro. Projektu paredzēts ieviest līdz 22. septembrim.

Skeitparks

   Iekārtojot aktīvas atpūtas laukumu, bija izvirzīti divi uzdevumi – pie daudzīvokļu dzīvojamajām mājām Vārves pagastā uzstādīt skeitparku un izveidot ielu vingrošanas laukumu, norāda Ventspils novada pašvaldības projektu vadītāja Evita Roģe. Pirmais uzdevums ir paveikts, skeitparku jau var izmantot. 
   Projekta ieceres autori ir Vārves pagasta vietējā sabiedrība. Priekšlikums par jauna atpūtas objekta nepieciešamību izteikts arī iedzīvotāju sapulcēs. Pagastā ir daudz bērnu un jauniešu, bet, ja nav izveidota interesēm atbilstīga aktivitāšu vieta, viņi izklaidējas degradētās teritorijās, piemēram, pamestās un pussagruvušās ēkās, arī autobusu pieturās, nereti lietojot alkoholu un smēķējot. Ventavas ciemā jau ir skeitparks, un, kā liecina novērojumi, šajā ciemā samazinājies jaunās paaudzes veikto postījumu skaits, teju katrs otrais jaunietis iegādājies skeitborda dēli vai skrituļslidas. Nu arī Vārves ciema iedzīvotāji var izmantot skeitparku, bet drīz tiks izveidots vingrošanas laukums, kurā būs vingrošanas un atspiešanās stieņi, līdztekas, horizontālas kāpnes un elementi vēdera muskulatūras stiprināšanai.

Sīkdatnes

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto obligāti nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes.

Ja piekrītat šo papildu sīkdatņu izmantošanai, lūdzu, atzīmējiet savu izvēli:

Apstiprināt izvēlētās

Detalizētāka informācija par privātuma politiku un izmantotajām sīkdatnēm