Ugālē būvēs mūsdienīgu tirgus laukumu

Ugālē būvēs mūsdienīgu tirgus laukumu

2017-08-15, 12.46

 

NAP AtbalstaZM un LAD

   Ziemeļkurzemes reģionālā lauksaimniecības pārvalde 10. augustā apstiprināja Ventspils novada pašvaldības projektu “Pulcēšanās vietas izveide Ugāles ciemā”, kas tika iesniegts un atbalstīts LEADER aktivitātē biedrības “Ziemeļkurzemes biznesa asociācija” izstrādātās vietējās attīstības stratēģijas īstenošanas pasākuma “Publiskās infrastruktūras attīstība kvalitatīvai dzīves videi un sabiedrības iniciēto aktivitāšu atbalsts vietējo kopienu izaugsmei” ietvaros.

 

DSC 0040
DSC 0080
Aleksandra Hmeļņicka foto

   Ugāles pagasta “Tirgus” ir iecienīta tirdzniecības vieta, kuru savas produkcijas pārdošanai izvēlas ne tikai vietējie mājražotāji un amatnieki, bet izdevīgās atrašanās vietas pie Ventspils-Rīga šosejas dēļ arī tirgotāji no citiem pagastiem un novadiem. Diemžēl objekta sliktā tehniskā stāvokļa dēļ līdz šim nav bijis iespējams pilnībā izmantot vietas piedāvāto potenciālu – esošais tirgus paviljons ir morāli un fiziski nolietojies, laukuma segums ir neapmierinošā stāvoklī, tāpat arī trūkst nepieciešamā labiekārtojuma, ir nepietiekošs apgaismojums. Lai šo problēmu risinātu, ir izstrādāts būvprojekts, kā arī uzsākta iepirkuma procedūra būvdarbu veikšanai objektā.
Projekta ietvaros paredzēts demontēt esošo tirgus paviljonu, kā vietā tiks uzbūvēts jauns, mūsdienīgs paviljons ar ūdensapgādi un labierīcībām, kurā būs pieejamas gan slēgtas tirdzniecības vietas, gan arī nojumes āra tirdzniecībai. Jaunizveidotajā laukumā tiks labiekārtotas vietas tirdzniecībai no automašīnām un treileriem. Tiks izbūvēts apgaismots bruģēts laukums, kurā tiks iestādīta svētku egle un būs īpaši paredzēta vieta ugunskuram. Laukumā tiks izvietots karoga masts, atkritumu urnas un galdi ar soliem. Apmeklētāju ērtībai būs pieejams auto stāvlaukums, kā arī statīvi velosipēdu novietošanai.

   Kopējās plānotās izmaksas ieceres realizācijai sastāda teju 406 tūkstošus eiro. ELFLA līdzfinansējums projektam ir 45 tūkstoši eiro.

Evita Roģe
Ventspils novada pašvaldības projektu vadītāja
Biedrības “Ziemeļkurzemes biznesa asociācija” konsultante
63629449, 29295234

Sīkdatnes

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto obligāti nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes.

Ja piekrītat šo papildu sīkdatņu izmantošanai, lūdzu, atzīmējiet savu izvēli:

Apstiprināt izvēlētās

Detalizētāka informācija par privātuma politiku un izmantotajām sīkdatnēm